Mijn Werk

Illustraties op maat.

Mijn Werkproces

Van idee naar illustratie, via een professionele route.

Mijn werkstijl is pragmatisch en empathisch. Ik weet graag vooraf wie de doelgroep is, in verband met kleurgebruik en de tekenstijl. Ook help ik graag de onderliggende intentie van het product te bereiken.

Elke opdracht start met een gratis telefonische intake van 30 minuten. Daarna kunt u kiezen voor een strategiebepaling vooraf. Hiervoor reken ik 135 euro, welke verrekend wordt als ik het eindproduct mag creëeren. Daarna volgt het stappenplan.
De strategiebepaling bestaat uit:

  1. brainstormsessie van een uur
  2. roadmap met advies op maat
  3. schets of thumbnailing

Kiest u voor een opdracht zonder strategiebepaling, maar wenst u wel een schets vooraf? Dan kunnen we dit meenemen in het illustratieproces.

 

Stappenplan

Elke opdracht bestaat uit de volgende stappen:
  1.  Strategiebepaling
  2. Verwachtingsmanagement
  3. Eindproduct

Strategiebepaling
Van idee tot concreet eindproduct: wat is daadwerkelijk nodig aan illustraties en op welke manier bereiken we dit het beste?

Verwachtingsmanagement
Van tevoren stemmen we samen precies af hoe de illustratie gaat worden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een schets, foto’s of voorbeelden. Tijdens het illustratieproces stuur ik af en toe een update, zodat we op 1 lijn blijven. Los daarvan: het is gewoon superleuk af en toe een update te ontvangen!

Eindproduct
De illustratie wordt opgeleverd in een van de volgende formaten: JPEG, TIFF, PNG of PDF. Meestal is al bekend welk formaat je nodig hebt, via bijvoorbeeld een drukker, maar ik denk hier uiteraard altijd in mee!